• Terlaemenlaan 42, 3550 Zolder

  • 011 53 13 93 // 0473 96 73 73 // Skype

Relatie Voeding en Lichaam

Het natuurlijk evenwicht van het lichaam: hoe werkt het ?

Geef jouw lichaam de juiste brandstof !

Een slecht onderhouden auto die niet op de juiste brandstof rijdt, sputtert en mankeert snel. Zonder degelijk onderhoud en de juiste brandstof, kan je simpelweg niet blijven rijden.

Ons lichaam is echter véél flexibeler en sterker dan een auto. Zelfs als iemand niet gezond genoeg eet en zichzelf verzorgt, komt er automatisch een heel overlevingssysteem op gang: het lichaam doet er alles aan om ongeschikte afvalstoffen te verwijderen.

Hoe overleeft ons lichaam als we het niet verzorgen?

We vergeten vaak (of weten gewoon niet) dat het afvoeren van afvalstoffen voor ons lichaam zwaarder is dan te leven in een ‘gezonde omgeving met geschikt eten’. In plaats van super vitaal te leven, zijn we vaak ‘onbewust’ de rommel die we eten en drinken aan het opruimen. Daarbij komt dan nog dat we in het Westen gemakkelijk in een werkomgeving met veel druk blijven zitten. Ons lichaam ervaart hierdoor fysieke, sociale en emotionele druk.

Het natuurlijk evenwicht van het lichaam kan snel verstoord raken...

Maar het gaat nog veel dieper: als we in onze organen en cellen zouden kunnen kijken, zien we dat ook daar een onevenwicht kan ontstaan. Waar mogelijk zal het lichaam hier een natuurlijk herstel op gang proberen te brengen door aanvoer van extra vocht, voedingsstoffen, hormonen, enz… Zolang ons overlevingsmechanisme dit aankan, voelen we ons relatief gezond.

Maar van zodra er een onevenwicht ontstaat, geeft ons lichaam signalen. Deze ervaren we echter als ‘lichamelijk ongemak’, bv. migraine, maag- en darmklachten, diabetes, ontstekingen, rugpijn,... . We zijn boos op ons lijf omdat het niet meer mee wilt en ziek wordt.

... maar ook hersteld worden !

Ons persoonlijk evenwicht kunnen we herstellen door geschikte voedingsmiddelen, vitamines en mineralen te gebruiken. Bij stresssituaties kan emotionele en mentale begeleiding een waardevolle aanvulling op het voedingsplan zijn. Daardoor zal het lichaam zichzelf resetten en zijn normale werking opnieuw uitvoeren.